horecava-2

Enjay grote winnaar Horecava Innovation Award 2022

Lepido van Enjay heeft de Horecava Innovation Award 2022 gewonnen. Dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice-branche. Een onafhankelijke jury selecteerde uit ruim 120 inzendingen in totaal 16 nominaties, verdeeld over vier categorieën. Lepido won zowel de categorieprijs in de categorie Equipment & Services als de overall prijs.

Lepido is een heavy-duty warmtewisselaar, speciaal ontwikkeld voor het terugwinnen van energie uit vervuilde luchtstromen. Lepido maakt het terugwinnen van energie uit onmogelijke omgevingen niet alleen mogelijk, maar ook winstgevend: restaurants kunnen met Lepido gemiddeld maar liefst 85.000 kwH besparen op jaarbasis.

 

“Wij zijn ongelooflijk trots, blij en vereerd dat we zowel in onze categorie als overall als winnaar uit de bus zijn gekomen”, aldus Pieter-Jan van Linden, General Manager Continental Europe enthousiast. “Dit is óns moment om onze veelbelovende Lepido op grote schaal onder de aandacht te brengen van – om te beginnen – restaurants. Want dan kunnen zij beginnen met besparen van kosten en van CO2-uitstoot.”

Enjay is een Zweeds greentech-bedrijf, gespecialiseerd in energie-efficiëntie in vervuilde omgevingen. Enjay ontwikkelt innovatieve oplossingen, die bedrijven vooruit helpen en de wereld een beetje beter maken. Lepido is de eerste. In Scandinavië is Lepido inmiddels standaard in onder meer alle nieuw te bouwen vestigingen van Burger King. 

Meer weten? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Lepido van Enjay staat op de EIA-lijst voor de grootkeukentechniek – regeling koude-warmteterugwinningssysteem uit ventilatielucht bij grootkeukens (code 210805).

horecava-1