enjay-city-2048x796

Hoe wij de wereldwijde CO2-uitstoot met 1 procent willen verminderen

Dat doen we met Lepido. Hét energieterugwinsysteem voor de toekomst.

Lepido is een heavy-duty warmtewisselaar, die energie terugwint uit de vervuilde afvoerlucht in de keuken van restaurants, zonder daarbij de roet- en vetdeeltjes, die normaal het systeem zouden verstoppen, uit de lucht te filteren.

Meer dan 40% van de huidige wereldwijde energieconsumptie wordt gebruikt door gebouwen. Dit vertegenwoordigt bijna een derde van de totale CO2-uitstoot. Elke verbetering in dit segment, hoe klein ook, zal dus een enorme impact hebben. Een gemiddeld restaurant kan met Lepido zijn jaarlijkse CO2-voetafdruk met zo'n 40 ton verminderen. Zouden we deze technologie van Enjay implementeren in de circa 15 miljoen restaurants die de wereld rijk is, dan zouden we de wereldwijde uitstoot van CO2 tegen 2050 met maar liefst één procent kunnen verminderen.

Voor Enjay is dit pas het begin. In 2019 hebben we een overeenkomst gesloten met Burger King Scandinavië, waardoor Lepido voortaan standaard deel uitmaakt van al hun nieuwe en toekomstige restaurants in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Ook in tal van andere restaurants en hotels in deze landen hebben we Lepido geïnstalleerd en we zijn volop bezig dit internationaal uit te breiden.

In 2018 mochten we onze eerste internationale onderscheiding in ontvangst nemen. En er zouden er nog vele volgen:

WWF - Climate Solver 2018
Global Cleantech – 2018 Top 100 Company
Solar Impulse – Efficient Solution 2020
SET Award 2020 – Finalist
Perpetuum 2020 by DENEFF – Winnaar
Start-up 4 Climate 2020 – Winnaar
Postcodeloterij Green Challenge 2020 - Finalist