hand-holding_3Q9K0EFSPN-1

Zo bespaar je 90% op je verwarmingskosten

Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Als je de hete afvoerlucht uit de keuken gebruikt om je restaurant te verwarmen, dan dalen je verwarmingskosten met 90%. Mogelijk gemaakt door een Zweedse innovatie met de naam Lepido.

Afvoerlucht uit een keuken is vervuild met vet en roet. Dat weten we allemaal. We weten ook dat die deeltjes zich overal aan vasthechten en de HVAC-componenten verstoppen. Om het afvoersysteem schoon te houden, is veel service en onderhoud nodig. En heeft u een traditionele warmtewisselaar met lamellen, dan is het een hele klus om het systeem draaiende te houden.  

Lepido doet het helemaal anders: die gebruikt spoelen in plaats van lamellen.

Lepido is groter en werkt met spoelen en een uniek gepatenteerd luchtstroompatroon (PRG®), dat de meeste vuildeeltjes doorlaat in plaats van dat ze aan de spoelen blijven plakken. Daardoor kan Lepido altijd ongehinderd doorgaan met het terugwinnen van energie, zelfs in vervuilde luchtstromen. Het unieke ontwerp van Lepido vertraagt de vuilophoping op de spoelen en beperkt de luchtdrukdaling tot een minimum, zelfs als zich een vetlaagje heeft gevormd.  Energie terugwinnen lukt met Lepido dus altijd, zonder filters of uitgebreid onderhoud en ondanks de aanwezigheid van vet en roet.  

Voor Lepido gelden dezelfde onderhoudsvoorschriften als voor reguliere HVAC-onderhoudsbeurten. Externe servicetechnici of extra certificaten zijn niet nodig. Het onderhoud aan Lepido kan worden opgenomen in de reguliere reiniging van de luchtkanalen

De HVAC-onderhoudsvoorschriften verschillen per land. In Zweden is periodiek onderhoud bijvoorbeeld verplicht. Het onderhoud aan Lepido is een vast onderdeel van het onderhoud aan het hele systeem.  

U ziet het, we kunnen Lepido dus met een gerust hart onderhoudsarm noemen.

Enjay_heat_Highres_NOTEXT-min